donderdag 27 maart 2014

ALS PAASHAAS IN HET KIPPENHOK! + VERJAARDAG SIEBE

De echte paashaas had hulp nodig.. Als echte hulphazen gingen we aan het werk. Eerst werkten we aan onze haasvermomming om zo ongestoord de eitjes uit het kippenhok te halen.
Maar waar komt het ei vandaan ?! Uit de poep van een echte kip! Juf Natalie had haar kip 'Zoetje' meegebracht zodat we deze is van dichtbij konden bekijken. Aien, daar zijn we nog net te klein voor. Maar hoe komt het eitje in de buik van die kip?? Ja zoals baby's in de buik? Maar hoe gaat dat dan? Dat laten we maar even in het midden... Het kindje van de Juf kwam met de ooievaar!
 De discussies van de baby in de buik, kwam door Noa. Hij verwacht een broertje of een zusje, maar hij of zij laat op zich wachten. In afwachting begonnen wij al aan iets leuks.. Maar we zijn razend benieuwd wat het zal worden!

Hier zijn ze dan: onze paasbrigade !!
'Ik zag 2 hazen, vlak voor pasen,..' het liedje was tot op de speelplaats te horen.We zien er uit als hazen, kennen een liedje van hazen, nu moeten we nog leren springen als hazen.
Gewone hazen die springen op hun voorste en achterste poten, maar de paashaas enkel op zijn achterste poten. Hij heeft zijn voorste nodig om het mandje met eitjes te dragen!

Spelen in het kippenhok
onze afwezige paashaasjes hebben toch nog oortjes kunnen maken..


Gelukkige verjaardag Siebe !!!!Kinderpraat:

Juf: Kijk eens, ik heb gisteren eiersalade gemaakt en in mijn vinger gesneden.
Kleuter 1: Dat is niet slim hé!
Kleuter 2: Dat komt er van!

Juf: Je zegt zo weinig vandaag.
(Kleuter 1 reageert niet)
Kleuter 2: Ik heel veel hé juf!

Juf: Jullie zijn zo wild vandaag, hoe komt dat?
Kleuter: Er heeft een olifant in mijn gat gebeten.