donderdag 22 mei 2014

CIRCUS IN DE KLAS

Na onze schoolreis in Circus Bruul wilden we graag het circus eens naar onze klas brengen.
Het clowntje uithangen, dat moet je onze kleuters geen 2x vragen natuurlijk!

Spelletje 1: probeer de ballen in de parachute te houden.. Lijkt veel gemakkelijker dan het is! Clown Simone en Clown Noa testte het graag als eerste uit!Daarna gingen ook de anderen aan de slag!


Spelletje 2: Jongleren: we proberen het met pittenzakjes, die zou volgende de echte circusartiesten gemakkelijker zijn!


Knutselen: we knutselden ook een leuk clowntje in elkaar!


Rustpauze: al dat actieve gedoe in deze temperaturen, sorry juf, maar af en toe moeten we even pauzeren!
wat een mooie clowntjes!

Spelletje 3: clowntjes maken met plasticine!


Opdrachtje: onze tekenliefhebbers wilden eens graag een clowntje leren tekenen. Samen gingen we aan de slag. (we tekenen nu een hoofd, nu tekenen we de neus,...)


Spelletje 4: welke kindje is verstopt? 1 kindje gaat achter het muurtje staan, wij verstoppen een ander kindje onder een dekentje. Dan mag het kindje van het achter het muurtje komen raden wie er verstopt is. (we geven soms ook wat tips: schoenen of haartjes laten zien)
Onze kleutertjes spelen het zelfs al alleen, Juf Felien en Meester Noa letten er wel op dat de spelregels goed worden nageleefd!Donderdag kregen we een optreden van een heel bekende goochelaar! Goochelaar Niels kwam zijn act opvoeren, hij deed dit helemaal alleen! Hij sprak ons aan met beste publiek en toverde echt een konijn uit zijn hoed, hij kon ook kaarten van kleur laten veranderen. Wij waren echt onder de indruk. Bravo Niels!

Alleen ontbreekt er nog één ding in ons circus. Al die clowntjes en mensen zijn daar geschminkt! Felien probeert het alvast eens uit maar de juf doet het vrijdag voor echt!Vrijdag: schminken als circusartiesten (sommigen wilden liever niet geschminkt worden)HOERA!!! Er is een kindje geboren. Hanne is de trotse zus geworden van Lotte! Proficiat! We hebben nog snel iets in elkaar geknutseld tussen het spelen en schminken door. In de namiddag krijgen we namelijk bezoek van een echte circusartiest.


UITSPRAAK VAN DE WEEK:

Kleuter: 'Mijn papa heeft een motorbikefiets'.
Juf: 'Wat is dat?'
Kleuter: 'een motorbikefiets he juf!'